La Verna

Verschilde sites en gidsen beschrijven een route die plaatsen aandoen die Sint Franciscus bezocht heeft. De routes verschillen van elkaar maar komen allemaal langs de voornaamste locaties.

Hierbij is ‘Een Franciscaanse voetreis’ een route die start in Firenze de meest gelopen route onder pelgrims uit de Lage Landen.

La Via di Francesco beschrijft naast een wandelweg ook een variant voor fietsers en een variant die vertrekt in Perugia

Een Franciscaanse voetreis (Nederlandstalig)

La Via di Francesco

Afbeelding La Verna

Giovanni di Pietro di Bernardone, OFM, beter bekend als Franciscus van Assisi  1181 – 1226), was een Italiaanse mysticus en katholieke monnik die de franciscanen stichtte. Hij werd geïnspireerd om een leven van armoede te leiden als rondtrekkende predikant. Franciscus is een van de meest vereerde figuren in het christendom. Verschillende routes die door Toscane, Umbrië en Lazio lopen verbinden de plaatsen die in zijn leven een belangrijke rol hebben gespeeld. De twee voornaamste zijn Assisi, zijn geboortestad en La Verna waar zijn belangrijkste klooster gevestigd was.

Kaartje uit de routegids van Cicerone met verschillende Franciscus wegen.

Umbrië, in de voetsporen van Franciscus

Onmisbaar als voorbereiding voor toeristen en pelgrims die de wegen van Sint Franciscus willen bewandelen. Naast een inleiding over het leven van Sint Franciscus worden plaatsen die in de routes worden aangedaan in hun context geplaatst met tal van legendes die over de heilige de ronde doen.

Sinds zijn verschijnen in 1994 is dit boek al aan zijn derde herwerkte uitgave toe.

AuteurFreeman, G. P.
UitgeverijValkhof Pers
Aantal bladzijden240
ISBN978 90 5625 478 0

Hier kan je het boek online bestellen.

Naar een andere route